Träna MMA

MMA står för Mixed Martial Arts och är i princip en blandning av stora kampsporter. Förr ansåg man i Sverige att MMA var en blodig sport som bara handlade om att slå sin motståndare och inte så mycket om skicklighet.

mma

Efter att intresset för MMA blivit större har även förståelsen för sporten ökat och man vet nu att den innebär stor skicklighet. MMA är en sport som har många inslag av brottning. Rent fysiskt är sporten otroligt krävande och man behöver både styrka och kondition för att utöva den. Om du själv är intresserad av att börja träna MMA kan du vända dig till närmsta klubb. I större städer finns ofta flera MMA-klubbar att välja bland. Vilken ålder du har spelar nästan ingen roll, i klubbarna syns allt från barn till medelålders personer. Om du gärna vill tävla kan åldern dock sätta vissa gränser.

När du hittat en klubb kan du börja träna och jobba mot tydliga mål och ständig förbättring. Se till att du har bra träningskläder. Du kan till exempel köpa ett passande plagg för att peppa dig själv, som exempelvis en fräck UFC-tröja. Snygga och praktiska träningskläder kan vara avgörande för din motivation och med UFC-loggan har du ett bra mål att sträva mot. Skor behöver du däremot inte bry dig om – MMA utförs nästan alltid barfota. Du kan till och med köpa en liten figur att ställa på skrivbordet hemma, som inspiration eller bara för skojs skull!

Om du vill satsa helhjärtat på en fightingkarriär kan du välja MMA. Visst är det få som lyckas ta sig hela vägen, men chansen finns. Det mest kända namnet bland svenska fighters är Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Alexander var bara 12 år när han började med boxning. Att ha utövat andra sporter som karate, boxning, judo eller liknande är bara till fördel när du väl ska börja med MMA. För att kunna uppnå en karriär är det stenhård träning som gäller. Du behöver givetvis även delta i tävlingar och turneringar. Oftast är det MMA-klubbarna som har koll på sådana evenemang.